Médiaismereti foglalkozások

A projekt célja a televízió, a film és az internet lehetőségeinek, buktatóinak megismertetése, az irodalmi források és a média produktumok elemzése, kapcsolataik felderítése, az olvasás szerepének erősítése, a tudatos médiahasználat kialakításának támogatása.
Olvasásfejlesztési - médiaismereti foglalkozások könyvtári környezetben gyerekeknek és szülőknek

A film, a televízió, a reklámok, a digitális fotók, videók és zene, a számítógépes játékok és az internet világában élünk. Informálnak, szórakoztatnak, befolyásolnak. Az új médiumok határozzák meg mindennapjainkat, formálják nyelvünket, ízlésünket, ismereteinket, áthatják mindennapi életünket. Tudásunkon, tudatosságunkon múlik, hogy a kommunikáció új eszközei a korlátlan ismeretszerzés és kapcsolatteremtés feltételeit teremtik-e meg a magunk és gyermekeink számára vagy a kiszolgáltatottságét és az elszigetelődését.
A Sárkányos Gyermekkönyvtár médiaismereti beszélgetés sorozata szülők számára

Programsorozatunk célja, hogy szakértők és médianevelők közreműködésével segítséget nyújtsunk a gyerekek médiahasználatával kapcsolatban felmerülő napi nevelési kérdésekben, a felmerülő problémák családi környezethez igazodó megoldásában. Közös beszélgetésre hívjuk Önöket néhány fontos téma feldolgozására, mint például a médiaerőszak, a médiában megjelenő erotikus tartalmak hatása, veszélyei a kiskamaszokra, az internethasználat aranyszabályai.
Október 22., péntek 16.30-18 óra

Vendégek: Adrigán Erzsébet pszichológus (ORTT szakértő), Bényei Judit (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szociológus), Kozma Krisztina (NMHH tudományos munkatársa)
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR 2010
DESIGNED BY PROLOG REKLÁM
POWERED BY SUPPORTAL