Hírek

A projektidőszak alatt megvalósított fejlesztések és a kialakított szolgáltatások összefoglalója
Olvasási rekordkísérletre gyűlt össze többszáz ember a szervező könyvtárosok hívására.
A TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR-2009-0007 nyertes projekt keretében elkészült fejlesztésekről rövid képes összefoglaló készült, melynek nyomtatott változata könyvtárainkban elérhető.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársai 2011. június 21-én konferencia-előadásokkal zárták le a 2009. szeptember 1-jén indult Tudásdepó-Expressz projektet.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2011 június 6-án zenei konferenciát rendezett, ahol többek között bemutatta a TÁMOP-program keretében készülő Népzenetárat.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár együtt olvasási rendezvényt szervezett 2011. május 13-ára. A 15 percig tartó, közös és hangos olvasáson 581 fő vett részt. Az együtt olvasás meghívója alább olvasható.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a TÁMOP 3.2.4-08/1/KMR-2009-0007 projekt keretében, az e-Corvina Kft.-vel közösen, szakmai konferenciát rendezett. A konferencia témája a Corvina integrált könyvtári rendszer projekten belül megvalósuló fejlesztése.
Az előadás a FSZEK szakmai napján hangzott el 2010. október 13-án.
A TÁMOP 3.2.4-08/1/KMR-2009-0007 projekt keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár mentorprogramot indít és olvasásfejlesztési tréninget szervez a célcsoport számára a Központi Könyvtárban.
Huszonöt a közéletből ismert személy véleménye arról, hogy mit, hol és miért szeretnek olvasni.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pályázatot hirdetett egy, a szolgáltatásai fejlesztését meghatározó, a Társadalmi Megújulás Operatív Program - "Tudásdepó-Expressz" pályázati projektjét jellemző, kifejező szlogen kitalálására. A nyertes szlogen képviseli fejlesztési programunkat a nagyközönség előtt, a sajtóban és a médiában. A szlogen további célra nem használható fel, a szerzői jog a továbbiakban a könyvtárat illeti.
Könyvtárunkban sikeresen zajlott le az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program, Tudásdepó-Expressz, „Összehangolt könyvtári szolgáltatásfejlesztés és az olvasáskultúra népszerűsítését támogató programsorozat lebonyolítása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár által” (TÁMOP 3.2.4-08/1/KMR-2009-0007) című projekt nyitórendezvénye.
Örömmel tájékoztatjuk használóinkat, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) keretében meghirdetett "Tudásdepó-Expressz" pályázaton az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pályázatát 95.930.570 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR 2010
DESIGNED BY PROLOG REKLÁM
POWERED BY SUPPORTAL