FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR

Kérdése van?
Keressen minket!

| English | GYIK | Fórum

Főmenü » Tudásdepó

2010-01-26

Udvari előolvasók

Könyvajánlók blogokból. Olyan emberektől, akiknek szenvedélyük az olvasás, és élményeiket szívesen megosztják másokkal.

Szellemírók
A globalizáció felszínessé tesz, kipusztítja a lokális értékeket, és uniformalizálja a világot? Igen, lehet így is nézni, lehet az értékválságról prófétálni, és bezárkózni valami anakronisztikus helyi hagyományba. David Mitchell azonban sokkal okosabb ennél, ezért írt egy nagyon értékes és fontos fantasztikus regényt, amely a Föld különböző kultúráit felkeresve mesél nekünk érdekesebbnél érdekesebb történeteket.


Nincs olyan, hogy normális ember.
A normálisság fogalom, nem pedig állapot, nem szabad összekeverni a megfelelni vágyással. Az angol irodalom fenegyerekének gyilkos szatírája az emberi ostobaságról.


Ulickaja mesél nekünk.
Üljetek le és figyeljetek. Elmesélem nektek egy kedves, fiatal lány boldog életét. Hunyjátok le a szemeteket és nézzetek ki az ablakon. Látjátok, minden fehér.


Rém hangosan és irtó közel
Nehezen szántam rá magam, mert egyrészt egy sokat szenvedett gyerek a főszereplője, amely téma nem éppen a legvonzóbbak közül való, másrészt ott van 2001. szeptember 11-e, és hát néha van, hogy az ember inkább kellemesebb időtöltés után nézne. Örülök, hogy mindezek ellenére rászántam magam az olvasásra.


Nézz a lábad... alá!
A Parlament alatt húzódó alagútrendszer, bármily hihetetlen, nem védelmi célokat szolgál. Az épület szellőzését, hűtését és fűtését hivatott biztosítani. A közeli Balassi utcában működő kazánokból is ezen az alagúton érkezik a meleg...
Oldalak: 1

mediabox