A Médiaismeret foglalkozásokról


A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár "Olvasásfejlesztési – médiaismereti foglalkozássorozat könyvtári környezetben" című projektje során három korosztály (alsós és felsős gyerekek, illetve szüleik) kerül megszólításra. A projekt során:
  • olvasásfejlesztési, információs írástudást növelő, médiaismereti foglalkozás-sorozat tananyaga készül el (10 egymást követő, és egymásra épülő foglalkozásból áll)
  • illetve az alsósok és felsősök körében három-három csoportban le is zajlanak foglalkozások
  • ezt egészíti ki speciálisan a szülőknek szóló előadás-sorozat (4+3+3 alkalom)

Honlapunkon megtalálhatóak a tananyagok teljes terjedelmükben, illetve a lezajlott foglalkozások beszámolói. A foglalkozás-sorozatnak kettős eredménye van: sikerült számos gyerekkel és szülővel közvetlen kapcsolatot kiépíteni, és jelentősen fejleszteni tudásukat ezen a fontos, ámde számos hiányossággal bíró területen. Másrészről az elméleti anyagot gyakorlatban és élesben tesztelhettük, rengeteg tapasztalatot szerezve. A tananyag mellett érdemes tehát a foglalkozások beszámolóit is böngészni, hiszen ott a közvetlen tapasztalatok, észrevételek is megfogalmazásra kerültek.

A foglalkozások és a tananyagok iránti jelentős érdeklődés azt mutatja, hogy a projekt során létrejött eredményeket érdemes minden érdeklődő szakembernek elsajátítania, átvennie. Javasoljuk minden érdeklődőnek, hogy használja szabadon a projekt eredményeit, mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati tapasztalatokat. Kérjük, hogy ha saját munkája során fel tudja használni eredményeinket, mintegy köszönetképpen azt jelezze a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak. Ugyanitt bármilyen kérdését, kérését szívesen látjuk minden érdeklődő szakembernek, szülőnek, gyereknek.
A projekt az Európai Unió támogatásával,
az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR 2009. WWW.FSZEK.HU SITEMAP DESIGNED BY PROLOG REKLÁM