FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR / LAPOZZ BELE

Menü

Főmenü /  Lapozz bele! /  Könyvtárba megyek

Beiratkoznál valamelyik könyvtárunkba?

2019-02-28 12:54:03

Jártál már nálunk?
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest egyetlen közkönyvtári hálózata. A Központi Könyvtárat a VIII. kerület, Szabó Ervin tér 1. szám alatt találod.


A könyvtárba lépve a beiratkozási pultnál tudsz regisztrálni és beiratkozni.
Kérhetsz ingyenes regisztrációs jegyet, ha csak körbenéznél vagy olvasgatni szeretnél. Ez a kártya a nevedre szól, csak te tudod használni. A bejáratnál kérni fogják, ezért mindig hozd magaddal!
Ha otthon hagytad az olvasójegyedet, a beiratkozásnál fényképes igazolvánnyal kérhetsz egy napra belépőt ingyen, de ha elveszett, 600 Ft-ért tudnak új kártyát adni.


Ha megtetszett egy könyv és szeretnéd magaddal vinni, akkor kölcsönzőjegyet kell váltanod. Válthatsz 3, 6, illetve 12 hónapos tagságot is. 16 éves korig a kölcsönzőjegy ingyenes! 18 éves kor alatt csak szülővel vagy törvényes képviselővel lehet beiratkozni, ezért ha 18 év alatt vagy, mindkettőtöknek jelen kell lennie.

Beiratkozáshoz szükséges:

 • a lakcímkártyád,
 • a személyi igazolványod,
 • a diákigazolványod (ha van), mert 50%-os kedvezmény jár érte
 • ha 18 év alatt vagy, akkor szülő vagy törvényes képviselő.

 • További információ a beiratkozásról és a beiratkozási díjakról: http://old.fszek.hu/hasznalat

  A Fővárosi Szabó Ervin Könyvárnak 50 fiókkönyvtára van (http://old.fszek.hu/konyvtaraink); nézd meg, melyik esik hozzád a legközelebb, vagy keress valamilyen érdekes programot (http://old.fszek.hu/bemutatkozas/rendezvenyek) magadnak!

  Ne feledd, a Szabó Ervin Könyvtár hálózatában nemcsak könyvet lehet kölcsönözni, hanem CD-t , DVD-t, vagy éppen kottát is! A kereséshez, böngészéshez gyere be személyesen és használd a számítógépeinken a katalógust, vagy ha nincs erre időd, otthonról is belenézhetsz a könyvtári katalógusba (http://saman.fszek.hu)!

  A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség