FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR

Kérdése van?
Keressen minket!

| English | GYIK | Fórum

Menü

Főmenü » Könyvtáraink » Üllői út 255.

Könyvtárosok ajánlják...

2010-05-14 18:03:51

CD újdonságainkból...

Cotton Club Singers: Abba jazz 1-2.

Az együttes 1995 óta áll színpadon, bár az alapító tagok - Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Kovács Péter és László Boldizsár – cserélődtek, hisz Fehér Gábor kilencedik, a Jazz+Az-ban ismertté vált, friss szólólemezes Kozma Orsi pedig ötödik szezonját kezdi az együttesben. A mindenki által jól ismert és népszerű svéd ABBA együttes dalait eddig soha nem hallott formában: jazzben és swingben adja elő a Cotton Club Singers. A négy énekest egy speciális összetételű 17 tagú zenekar kíséri. 92 dalból kellett kiválasztani azt a 36-ot, amelyik felkerült a lemezre. Az ABBA-Jazz minden bizonnyal a Cotton Club Singers fennállásának egyik legnagyobb durranása, mivel a Sinatra show-val ellentétben itt a dalok jellege is megváltozott. Ez a változás magyarázza, hogy miért is volt a lemezfelvétel koncertjének Svéd-csavar a címe.
Filmzene: Született feleségek

2005 legnézettebb amerikai sorozata, a Született Feleségek a magyar tévénézőket is meghódította. A fekete humor, a felszín alatt megbúvó titkok és az izgalmas cselekmény azokat is rajongóvá tette akik eddig azt hitték a kertvárosokban nem történik semmi érdekes... A Született Feleségek filmzene albuma hasonló a sorozathoz. A takaros fehér külső mögött színes, változatos percek várnak a hallgatókra. Csupa olyan elismert, előadó mint Shania Twain, LeeAnn Rimes, Macy Gray, Joss Stone, Gloria Estefan, vagy KD Lang. A Született Feleségek CD-t hallgathatják unaloműzőnek, adhatják férjüknek, hogy felpörgessék őket, vagy gyerekeiknek, hogy lenyugodjanak tőle! Egy igazi szórakoztató album, nem csak unatkozó háziasszonyoknak!
Rapülők: Riszájkling

A többszörös gyémántlemezes Rapülők ismét bizonyított. A Riszájkling című, fantasztikusan izgalmas új lemezükön, az együttes tagjai a legnagyobb slágereiket „hasznosítják újra”. Így minden ismert dal más, új stílusban hallható az albumon. Így a „Lesz még rosszabb” –retro funky, az „Áj láv jú”– latin, „Mi kéne ha volna?”– reggae és még sok ismert sláger érdekes zenei stílusban. Az eredeti verziókból csak a szöveg és a refrén énekdallama maradt meg. A hitelesség kedvéért rengeteg olyan zenész működött közre a lemez készítésénél, aki az adott stílusban igazán otthon van. Külön érdekesség, hogy Geszti újabb versszakokkal egészítette ki a „Tíz év vagy száz” című szerzeményét. A Riszájkling egy káprázatos CD különlegesség, mely a megjelenés hetében már aranylemez lett!
Best Of Musical 1. – A világ legszebb musical slágerei magyarul

A musical műfaj teljesen külön világ. Milliók imádják világszerte, a legnépszerűbb darabok pedig akár évtizedekig élvezik a folyamatos színpadi jelenlétet. Talán azért, mert alapvető dolgokról szólnak: fiatalságról, barátságról, szerelemről, emberi összetartozásról, szabadságról és illúziókról. Semmit sem veszítenek frissességükből, legyen szó bibliai történetről a XX. század háborújáról, családi tragédiáról vagy egymásra találásról, hiszen a mindent elsöprő szerelem soha sem megy ki a divatból, ahogy a mindent elpusztító ostoba gyűlölet és előítélet sem. Valószínűleg ez a titka a musicalek hihetetlen népszerűségének, és persze a siker a felejthetetlen melódiáknak is köszönhető, melyeket még születésük után 20 évvel is fütyülnek. A Best of Musical albumon a legszebb musicaleket hallhatjuk magyarul, úgymint a Macskákat, az Operaház fantomját, a Jézus Krisztus Szupersztárt, a Képzelt riportot egy amerikai popfesztiválról, a Rómeó és Júliát, a Grease-t, a Hairt, az Evitát, a Nyomorultakat, a Valahol Európábant, az Elizabethet és Mozart legnépszerűbb dalait. Az énekesek ünnepelt magyar musicalsztárok: Janza Kata, Berkes Gabriella, Détár Enikő, Feke Pál, Szomor György, Pintér Tibor, Csengeri Attila, Makrai Pál és Csengeri Ottília.
Új DVD filmjeinkből...

Charlie és a csokigyár (Charlie and the Cocolate Factory)

A történet az excentrikus csokoládégyárosról Willy Wonka- ról ( Johnny Depp) és Charlie-ról (Freddie Highmore), egy szegény családból származó kisfiúról szól. Charlie- éknál felvizezett káposztaleves a vacsora, amin szüleivel (Helena Bonham Carter, Noah Taylor) és nagyszüleivel osztozkodik. Charlie elalvás előtt mindig kipillant a csokoládégyárra, hogy aztán a gyárról álmodjon. Egy szép napon kiderül öt szerencsés kiválasztott körülnézhet Wonka gyárában, meglesheti híres csokoládéinak titkát, ehhez csak csokoládét kell venni és aranyjegyet kell találni a csomagolásban. Senki sem szeretné jobban ezt a díjat, mint az ifjú Charlie, de ők túl szegények ahhoz, hogy drága Wonka csokiból vásároljanak. Naponta jönnek a hírek, hogy megtalálta egy gyerek az aranyjegyet. Az első négy kiválasztott falánk és elkényeztetett gyerek, végül Charlie csoda folytán pénzt talál a járdán és azon természetesen Wonka csokit vásárol és így övé lesz az utolsó aranyjegy. A munkába menekülő Wonka-ról kiderül azért találta ki a gyárlátogatást, mert így akarta kiválasztani azt a különleges gyereket, aki méltó utódja lehet. Egy dologra nem számított: hogy nagylelkűségéért cserébe őt is nem várt meglepetés, sőt jutalom éri.
Mr. és Mrs. Smith

Doug Liman rendezésében jelent meg a Mr. és Mrs.Smith című DVD.Főszereplői: Brad Pitt és Angelina Jolie. Műfaja romantikus akció-vígjáték. A történet kulcsszereplői két profi titkos ügynök, akik egy házaspár. Kapcsolatukban rejtegetik valódi foglalkozásukat, egyre jobban elhidegülnek egymástól és párterápiára járnak. Egy megbízás kapcsán egymásra kezdenek el „vadászni”. Az akciófilmnek induló történet romantikus történetté válik, két egymással csipkelődő főszereplővel.. A filmet ajánlom Brad Pitt és Angelina Jolie rajongóknak és a romantikát kedvelőknek.

Álmaimban Argentína

Ez a szerelmi szálakkal átszőtt politikai thriller az 1970-es évek Argentínájában játszódik. A háború javában tart, amikor Carlos Rueda (Antonio Banderas) feleségét, Ceciliát (Emma Thompson) elrabolja a Videla kormány. Carlos egy gyerek-színházat igazgat szívvel-lélekkel, Cecilia pedig egy szókimondó újságíró, aki éppen a civilek eltűnéséről ír tényfeltáró cikkeket. Carlos és a lánya, Teresa (Leticia Dolera) mindent megtesz, hogy megtalálja az asszonyt. Carlos egyre többször támadnak víziói, és később rá kell jönnie, hogy látnoki képességei vannak. A férfinek elég csak megérintenie egy embert, és máris látja, hogy mi történt annak az eltűnt apjával, lányával, szerelmével. Gyorsan terjed a hír, és máris megtelik Carlos kertje, mindenki tudni akarja, hol vannak a szeretteik. Amit mondani tud, gyakran csak annyi, hogy az eltűnt Él-e még, de így is sokaknak ad reményt. Az adottságával nem tud azonban mit kezdeni, amikor saját feleségéről szeretne valamit – bármit – megtudni. Csak homályos felvillanások, azokról a helyekről, ahol Cecilia járt, de már nincs ott. Hamarosan a kormány Carlos és társai nyomába ered . Egy film arról, hogy hogyan válik a képzelet a túlélés egyetlen eszközévé. Lawrence Thornton Imagining Argentina című díjnyertes (PEN – 1987) regénye alapján készült film sikerét a két fantasztikusan tehetséges színész garantálja.

Cimkefelhő

adatbázisok | beiratkozási díj | biblioterápia | budapest | e-book | elektronikus könyvtár | előjegyzés | folyóiratok | használat | hosszabbítás | hírek | igénybevétel díjai | kiállítás | könyvtárközi kölcsönzés | mobil | nyitvatartás | statisztika | szociológia | tanfolyam | továbbtanulás | zene | álláshirdetés |

A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség