FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR

Kérdése van?
Keressen minket!

| English | GYIK | Fórum

Menü

Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Szociológiai Gyűjtemény » Új magyar könyvek

MIÉRT AGRESSZÍV AZ EMBER?

2005-11-17 13:07:44


Haller József MIÉRT AGRESSZÍV AZ EMBER?
/ Haller József. - Budapest : Osiris, 2005. - 126 p. : ill.Az emberiség viszonya az agresszióhoz erősen tudathasadásos: miközben a híradóban rossz a sajtója, az esti filmekben határozottan reklámozzák. Úgy látszik nincs feledhetetlenebb élmény az agresszió látványánál. Ennek ellenére lassan, de biztosan haladunk egy olyan állapot felé, amelyben a tényleges agresszió már nem szalonképes.
Képesek-e azonban az új igények megváltoztatni az ember viselkedését? Voltaképpen miféle magatartás a gyűlölve szeretett agresszió? Milyen mélyen gyökerezik biológiánkban, és hogyan viszonyulnak ehhez a szociális tényezők? Vannak-e egészséges megnyilvánulásai, és elképzelhető-e, hogy más formái viszont betegségnek tekinthetők? Ha pedig betegség, van-e ellene gyógyszer? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Haller József kötete, biológiai, pszichológiai és szociológiai megközelítésben, de nem feledkezve meg a józan paraszti észről sem.


Médiabox

A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség