FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR

Kérdése van?
Keressen minket!

| English | GYIK | Fórum

Menü

Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Szociológiai Gyűjtemény » Külföldi adatbázisok

CSA - Sociological Abstracts, Social Services Abstracts, ERIC

2011-04-14 10:26:30


A legfontosabb nemzetközi szociológiai és szociálpolitikai adatbázis áll olvasóink rendelkezésére a CSA on-line szolgáltatása keretében. A hivatkozások teljes szövegű elérését a háttérben az EBSCO adatbázis fulltextes folyóirat archívuma biztosítja. Az adatbázist beiratkozott olvasóink az interneten keresztül is elérhetik.

==> CSA közvetlen elérése <==
A legfontosabb nemzetközi szociológiai és szociálpolitikai adatbázis áll olvasóink rendelkezésére a CSA online szolgáltatása keretében. Az adatbázis beiratkozott olvasóink számára az interneten közvetlenül is elérhető. A két adatbázis együtt több mint 1 millió rekordot tartalmaz. Az adatbázisban lehetőség van a keresési eredmények teljes szövegű elérésére az EBSCO-keresztül. A COS Scholar Universe segítségével 1,3 millió aktív tudományos kutató adatai is elérhetők az egyes bibliográfiai tételek hivatkozásán keresztül. A találatok kinyomtathatók, lemezre menthetők, vagy akár e-mailben is elküldhetők tetszőleges címre.

SOCIOLOGICAL ABSTRACTS
A legnagyobb nemzetközi szociológiai adatbázis, amely anyagát a szociológia és határterületeinek legszélesebb köréből meríti. 1952-től regisztrált rekordjainak száma jelenleg több mint 900.000, ez évente 30.000 tétellel bővül. Az 1900 folyóiratcím rendszeres figyelésén túl könyveket és tanulmánygyűjtemények tanulmányait is regisztrálja. Az adatokat havonta frissítik.

SOCIAL SERVICES ABSTRACTS
Az adatbázis 1979 óta egészíti ki a Sociological Abstracts-et a szociális munka, humán szolgáltatások, szociálpolitika, jóléti politika és közösségfejlesztés nemzetközi irodalmával. A Social Services Abstracts 1.300 folyóiratot indexel és kb. 150.000 rekordot tartalmaz jelenleg.

Az ERIC adatbázis az oktatással kapcsolatos szakirodalom legszélesebb körű forrása. 1966 óta máig több, mint 1 300 000 rekordot tartalmaz. Havonta frissítik.

A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség