FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR

Kérdése van?
Keressen minket!

| English | GYIK | Fórum

Menü

Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Szociológiai Gyűjtemény » A Szociális Szakma Digitális Archívuma

Szociális Munka Arcképcsarnoka - Bevezető

2008-02-11 11:45:04A Szociális Innováció Alapítvány és a Szociális Szakmai Szövetség /3Sz/ 2007-ben közös projektet indított

A szociális munka arcképcsarnoka

címmel, melyben a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai gyűjteménye is aktív közreműködést vállalt.

A projekt távlati célja a szociális szakma digitális archívumának létrehozása.

A cél érdekében elsőként azoknak az életműve kerül dokumentálásra és bemutatásra, akik a szociális szakma rendszerváltás körüli éveinek történetében jelentős szerepet töltöttek be, akiknek az életműve például és tanulságul szolgálhat mindannyiunk és különösen a következő generációk számára, s akik sajnos már nincsenek közöttünk.

Az ő életművüket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szociológiai gyűjteményének honlapján mutatjuk be, ill. A szociális szakma arcképcsarnoka c. kiállításon, melynek megnyitójára 2007. november 12-én, a Szociális Munka Napján kerül sor.

A vándorkiállítást a szélesebb nagyközönség 2007. november 29. - december 31. között láthatja a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központjában.

Az arcképcsarnokban szereplő életrajzokat a szociális szakma művelői, munkatársak, olykor családtagok írták. A életművekhez tartozó bibliográfiát és internetes információkat a FSZEK Szociológiai gyűjteményének munkatársai gyűjtötték és egészítették ki teljes szöveggel elérhető e-dokumentumokkal.

A projekt keretében készült el néhány jelentős mű, többek között Solt Ottilia és Csalog Zsolt könyveinek digitalizált változata, mely elektronikus formában az interneten bárki számára elérhetővé válik.

Belépés az ArcképcsarnokbaMédiabox

A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség