FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR

Kérdése van?
Keressen minket!

| English | GYIK | Fórum

Menü

Főmenü » Könyvtáraink » Központi Könyvtár » Rendezvények

Cziffra-kód

2017-01-04 00:00:00

Vetélkedő Cziffra György zongoraművész emlékére.
Felhívás 14–16 éves diákok részére.
Első forduló: 2017. január 9. és február 8. között.
Döntő: 2017. február 15.

Felhívás

A MOM Kulturális Központ és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár vetélkedőt hirdet
Cziffra-kód – Vetélkedő Cziffra György emlékére címmel.

„Hősökre mindenkinek szüksége van, legyen az illető gyermek vagy felnőtt, hiszen mind szeretnénk jót tenni, segíteni, vagy éppen alkotni valamit, ami maradandó és amiből utódaink tovább építkezhetnek. A hős birtokol valamit a kincsből, amelyből mind szeretnénk részesülni, és emberi nagyságát mutatja, hogy kuporgatás helyett szétosztja értékeit embertársai között. Az én hősöm Cziffra György, aki vezércsillagként ragyog életem és pályám felett. Szellemi hagyatéka, elképesztő zenei tehetsége, emberi tartása, fiatalokat segítő önzetlensége már életében legendává tette.”

(Balázs János)

Cziffra-kód

Résztvevők köre:
3 fős csapatok: budapesti, 14–16 év közötti (9-10. évfolyamos) középiskolás diákok,
Regisztráció az első fordulóra: cziffrakod@cziffrafesztival.hu

A vetélkedő menete:
Első forduló: 2017. január 9. és február 8. között – ennek során az e-mailben megküldött titkos kódokat megfejtve több budapesti helyszínt kell felkeresni, és ott jelszóval védett feladatokat megoldani.

Döntő: a 2017. február 15-én tartandó döntőbe a legtöbb pontszámot elérő hat csapat kerülhet be. A döntőben is a kreativitás, kommunikációs készség, a gyors információkeresés és a csapatszellem lesz a legfontosabb.

A zsűri munkájában részt vesz: Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője, valamint Szamos Kelényi Gabriella, a Szamos Marcipán Kft. tulajdonosa.

A döntő az ünnepélyes díjátadóval fejeződik be.

A döntő és a díjátadó helyszíne:
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye
Budapest VIII., Ötpacsirta utca 4.

A döntőben helyezést elérő csapatok tagjai a Cziffra Fesztiválra szóló koncertjegyeket, könyvjutalmat és további ajándékokat kapnak.

Támogatók

A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség