FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR / GYEREKEKNEK

Menü

Főmenü » Gyerekeknek » Olvasnivaló » Mesés rajzok - rajzos mesék

Nyilasi Judit: Wan-Wan és a kacagóvirágok
– rajzolta: Agócs Írisz

2013-05-13 18:32:14

Agócs Írisz világát Berg Judit mesesorozatából, a Cipelő cicákból már ismertük, így nagy örömmel fedeztük fel az ismerős kéz nyomait egy nagyalakú képeskönyv borítóján – ráadásul egy sárkány képében!!! Kislányom ugyanis odavan a sárkányokért; persze a barátságos, néha talán kissé ügyetlen, de mindenképpen jóakaratú és segítőkész sárkányokért; Wan-Wan pedig minden kétséget kizáróan pontosan ebbe a fajtába tartozik (ez már a borítóról is jól látszik!). Ráadásul hatalmas sárkány létére a kertészkedés a mindene (éppen diplomás kertészmérnöknek tanul az egyetemen), és van egy igen-igen picike eperlepke barátja: Leperke, aki éppen a saját, csak rá jellemző táncára igyekszik rátalálni. Amikor Leperke megbetegszik, Wan-Wan útra kel, hogy elhozza barátjának az egyedüli gyógyszert, a kacagóvirágot.
Tömör, összefogott a történet – egy hosszabb lélegzetű esti mesének tökéletesen megfelel, és miközben Agócs Írisz kedves figuráiban gyönyörködünk, aközben a szöveg is mindvégig érdekes, olykor a gyerekemmel együtt hangosan nevettünk olvasás közben (a kövér humormókusos részt többször is újra kellett olvasnom!). Bevonult azon mesék sorába, amelyeket időről időre újra előveszünk és újra kell mesélnem – ráadásul úgy, hogy én sem unom! És még egy kis plusz mellette: most első osztályos kislányom igazi élvezettel betűzgeti saját magának is a történetet, ha én éppen nem érek rá...

Csoma Éva

Menü

Könyvajánlók korosztályonként

  • Katalógus
  • Rendezvények
  • Kreatív sarok
  • Felnőtteknek
  • A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
    Nemzeti Fejlesztési Ügynökség