FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR / GYEREKEKNEK

Menü

Főmenü » Gyerekeknek » Olvasnivaló

Silvia Roncaglia – Roberto Luciani: Mindennek a kék málna az oka

2013-05-10 16:12:47

„Sok gyereknek van képzeletbeli barátja: maci, kutyus egy másik kisfiú vagy kislány, angyal netán tündér, vagy éppen sárkány… Nos, Barti képzeletbeli barátja egy kicsi sárkány volt.”
Lumpi Lumpinak hívták, éjszínkék színe, zöldesen csillogó, pikkelyes taréja és farka, sárga karma és két hatalmas szeme volt. Különleges ismertetőjele volt ezen kívül, hogy a sárkányokkal ellentétben ő hideg lángot fújt s hangulatának megfelelően, különböző színű füstkarikákat tudott az orrából eregetni. Lumpi Lumpi gyakran meglátogatta barátját, különösen olyankor mikor Bartinak nagy szüksége volt segítségre.
Mind például azon az estén is, amikor Barti körül nagyon felfordultak a dolgok. Még a saját gyomra is felfordult. Ugyanis túl sokat lakmározott csoki fagyiból és nagyon fáj a hasa. Lumpi Lumpi azonnal megjelenik s mindent elkövet, hogy a kisfiú figyelmét elterelje. Hátára veszi Bartit s már repülnek is az éjszakai kalandok felé.
Egy erdő közepén mézeskalács házikót pillantanak meg, melynek falába nagy, kék málnaszemek vannak beillesztve. Sajnos a kék sárkányok imádják a kék málnát, ezért Lumpi Lumpi mohón neki is kezd befalatozni a málnaszemeket.

Hogy hova vezet ez a torkosság?
Ezt meséli el Silvia Roncaglia és Roberto Luciani a Lumpi Lumpi gyógyító meséi sorozat újabb kötetében.

A sorozat eddigi kötetei:


Tollár Melinda

Menü

Könyvajánlók korosztályonként

  • Katalógus
  • Rendezvények
  • Kreatív sarok
  • Felnőtteknek
  • A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
    Nemzeti Fejlesztési Ügynökség