FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR / GYEREKEKNEK

Menü

Főmenü » Gyerekeknek » Olvasnivaló

A bagoly, aki félt a sötétben

2013-03-04 18:08:17

Vicces és tanulságos mese

A bagoly, vagyis Hupp fél a sötétben. Édesanyja éjjelente hordja neki a finomságokat; és bár nappal inkább aludni szeretne, türelmesen válaszolgat a kisbagoly kérdéseire. Hupp pedig nappal ismerkedik a sötétséggel, beszélget kisfiúkkal, öreg nénikkel erről a káprázatos, kedves, gyönyörű dologról.
A szöveg nagyon friss, tele van üde szófordulatokkal, annak ellenére, hogy a történet több, mint 40 éves. Felnőttként egyértelmű a párhuzam a bagolycsalád és egy emberi család között, de a gyerekeknek nagyon vicces lehet hallani, ahogy a bagolypapa morog, vagy a kis bagoly méltatlankodik, ha lekváros tekercsnek nézik.
A sötéttől nagyon sok kisgyerek fél, a fejezetek pedig mind mind olyan oldalát mutatják meg, ami oldhatja a kicsik félelmét.
Közben pedig lehet jó nagyokat kuncogni a szövegen, és a karikatúraszerű, vicces illusztrációkon. Esti felolvasásra, vagy önálló olvasmányként is ajánljuk, 5-9 éveseknek.

Kaposi Ildikó

Menü

Könyvajánlók korosztályonként

  • Katalógus
  • Rendezvények
  • Kreatív sarok
  • Felnőtteknek
  • A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
    Nemzeti Fejlesztési Ügynökség