FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR / GYEREKEKNEK

Menü

Főmenü » Gyerekeknek » Gyerekkönyvtárak, részlegek » Szűcs István utcai könyvtár

Gyermekrészlegünk

2016-04-27 11:29:51

Könyvtárunk csendes környezetben, a Szűcs István utcai Pestújhelyi Közösségi Házban található. A 80-as években még gyermekkönyvtár működött itt, 1991-től családi könyvtár vagyunk.

Mint régebben, most is rengeteg képeskönyvvel, mesékkel, ismeretterjesztő olvasmányokkal, továbbá különféle CD-kkel, DVD-kkel és hangoskönyvekkel várjuk a gyerekeket. Természetesen a 12 éven felüliek is találhatnak kedvükre való olvasmányt a gyerekkuckó polcain, a számos népszerű és felfedezésre váró tiniregény között. Gyermekrészlegünkben összesen körülbelül 5000 könyv közül válogathatnak a látogatók. Ezenkívül 2 számítógép is rendelkezésükre áll internetkapcsolattal és katalógussal.

A könyvtár remek találkahely kicsiknek és nagyoknak is, jó alkalmat ad a szülőknek ismerkedni, beszélgetni gyerekekről, nevelésről és persze gyerekkönyvekről.

Szívesen várjuk az óvodásokat, kisiskolásokat – minél több gyereknek szeretnénk lehetőséget teremteni, hogy megismerjék és megszeressék a könyvek birodalmát. A közös kölcsönzés mellett a könyvtár nagyszerű helyszín foglalkozásokhoz, iskolai tanórákhoz.

Újdonságunk a Japánból eredő papírszínház, amely a feldolgozott mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok első oldala képes, a hátuljáról olvas a mesélő, így a gyerekek figyelme egyszerre tud az illusztrációkra és a mese szövegére irányulni.

A csoportoknak bejelentkezni előzetes egyeztetéssel (telefonon vagy személyesen) lehetséges.

Érdemes körülnézni a művelődési házban is: rendszeresen vannak gyerekprogramok, foglalkozások. Ha pedig a következő rendezvényre látogatnak, a könyvtár újra várja olvasóit!

 • Katalógus
 • Rendezvények
 • Kreatív sarok
 • Felnőtteknek
 • Eseménynaptár

  « 2022 június »
  H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30    

  A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség