FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR / GYEREKEKNEK

Menü

Főmenü » Gyerekeknek » Gyerekkönyvtárak, részlegek » Király u. 5.

Zsuzsi néni gyerekkönyvajánlója – 2. rész

2020-04-01 17:04:16

A Király utcai könyvtár gyermekkönyvtárosának könyvajánlója ovisoknak, iskolásoknak.

Sziasztok! Folytatódik az új könyvek bemutatása. Most az ismeretterjesztő könyvekből válogathatsz. Nagyon jók és érdekesek. Remélem, tetszeni fognak!
Zsuzsi néni

Az első részhez kattints ide: Zsuzsi néni gyerekkönyvajánlója


Vuk és a számok - Ismerd meg a számokat a kisrókával! Lapozó.

A kicsiknek segít megismerni a számok világát a kölyök Vuk segítségével és Dargay Attila rajzaival. Be tudsz kukucskálni az erdő birodalmába és a simabőrű udvarába is. Jó szórakozást kívánok hozzá!
Be szeretném mutatni a „Szórakoztató tudomány” új kötetét:
Socolovsky, Gisella: Utazás az Univerzumban

A szép megjelenésű könyv sok szócikket, magyarázatot tartalmaz. Sok mindent megtudhatsz a világegyetemről, a galaxisról, csillagokról. Megismerheted, hogyan élnek az űrhajósok az űrben. Rengetek érdekes dolgot tudhatsz meg Földünkről és mindezt csodálatos illusztrációkkal kísérheted nyomon.
Rapoport Rebecca - J.A. Yoder: Gyerekjáték a matek

50 feladaton keresztül megismerheted a matematika eddig kevésbé ismert területeit, ahol inkább képzett matematikusok szoktak barangolni. Most a formák birodalmába kalauzolnak el minket.
A „Szórakoztató tudomány” új kötete:
Socolovsky Gisella: Az ókori Egyiptom

A könyv segítségével ellátogathatunk az ókori Egyiptomba. Sokat megtudhatunk Egyiptom kialakulásáról, fáraóiról, az akkori szokásokról. Megismerhetjük vallásukat, leírást kapunk a piramisokról és a múmiakészítésről, mindezt szórakoztató, könnyed formában.
Pár szó a Beszélgessünk róla! sorozatról:
A gyerekek gyakran hallhatnak olyan dolgokról, amelyeknek jelentése és az életükre gyakorolt hatása ismeretlen számukra. A Beszélgessünk róla! sorozat kötetei segítenek a világ történéseinek közös értelmezésében és aggodalmaik eloszlatásában.

TISZTELET - EMPÁTIA - HAGYOMÁNYOK

Murray, Marie: Kulturális sokszínűség

A földön több száz kultúra van jelen. Ez adja a hihetetlenül sokszínű kulturális kincset, sokszínűséget. Mindegyik más, de mindegyik az egész része. A gyerekekkel már 6 éves kortól beszélgethetünk a témáról, hogy minél jobban megismerhessék és pozitívan álljanak hozzá.
HULLADÉK – SZENNYEZÉS – KLÍMAVÁLSÁG

Spilsbur, Louse: Beszélgessünk róla! – Bolygónk védelme

Földünket óvni, védeni kell. Sajnos egyre jobban érezteti a hatását a környezetszennyezés. Mindenkinek tenni kell azért - ha kis lépésekben is -, hogy óvja a környezetét és a Földet. A sok apró változás végül meghozza az eredményt. Tegyünk érte!

Menü

Eseménynaptár

« 2022 július »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség