FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR / GYEREKEKNEK

Menü

Főmenü » Gyerekeknek » Gyerekkönyvtárak, részlegek » Király u. 5.

Zsuzsi néni gyerekkönyvajánlója

2020-04-01 16:17:50

A Király utcai könyvtár gyermekkönyvtárosának könyvajánlója ovisoknak, kisiskolásoknak.

Sziasztok! Ezek az új könyvek várnak titeket, amikor újra kinyit a könyvtár és ismét találkozunk. Ovisoknak, kisiskolásoknak ajánlom, válogassatok belőle! Szeretettel várlak vissza benneteket!
Zsuzsi néni


Kisvakond és a húsvét

A kedvelt kisvakond-sorozat újabb lapozós könyve. Megtudhatjuk belőle, hogy készül a barátaival a húsvétra. Rengeteg dolguk akad ilyenkor. Virágot szednek, tojást festenek, sütit sütnek és természetesen a friss levegőn is labdáznak. Tarts te is velük és közben válaszold meg a képekhez tartozó kérdéseket is. Kellemes készülődést kívánok nektek.
Dániel András: Merre jártok, Kuflik?

A nagy sikerű sorozat újabb, 14. kötete jelent meg, ezzel a címmel. A kuflik új elfoglaltságot szeretnének kitalálni a bújócska, hajócsata, jelmezbál és még sok minden más után. Fityirc és Valér szeretnének eltévedni, de ez sehogy sem sikerül nekik, hiszen mindig a kupacukhoz lukadnak ki. Tartsatok ti is velük és közben találjátok meg a zsunyért és a kopollán meseszavak jelentését.
Nattán-Angeli Nóra: Rojt és Bojt

A könyv főhőse két cica. Rojtosak és bojtosak. Játszóterük az ég, gazdájuk az egész világ. A „Két Cica Könyvek” sorozat az ovisoknak szól. Ebben a kötetben négy mese, négy vidám történet kapott helyet. Ami az égi és földi macskákról szól. Kövérekről, soványakról, lustákról és még sorolhatnám. Ismerkedj meg velük.
Turbuly Lilla: A Károlyi-kert nyuszija

A mese valós történetet mond el. Régen egy szép tavaszi napon, a Károlyi-kertben felbukkant egy sötétszürke színű nyúl úrfi. Az ő történetét meséli el a könyv. Dzseni és Huba haza szerette volna vinni Karcsi nyuszit, d egyiküknek sem engedték a szülei. Hogy sikerült rábírni Piroska nénit, a park szigorú őrét, hogy mégis maradhasson a nyuszi a kertben, hogy lett háza és külön elkerített része a kertben Karcsinak? A mese a segítségnyújtásról és az összefogásról szól. Karcsiról szobor készült, amit meg tudtok nézni a családdal a Károlyi-kertben, még egy jót is tudtok játszani és megcsodálhatjátok a gyönyörű virágokat is. Jó szórakozást kívánok hozzá.
Bogyó és Babóca -Hónapok meséi

12 mese az év 12 hónapjára. A mesék nyomon követik az évszakok változását és ezzel a természet átalakulását is. A történetek során találkozhatunk a régi szereplőkkel és megismerhetjük a természet körforgását is.
Usch Luhn: Póniszív 1.

Fogadjátok szeretettel az új állatos sorozatot, ami Anniról és Póniszívről a vadlóról szól. Anni nemrég költözött Csodafalvára, ahol szeretne új barátokat találni. Csodafalván sok lovarda és suttogó van, de sajnos bajkeverő lányok is akadnak. Anni találkozik az erdőben Póniszívvel a vadlóval, aki barátja lesz. Hogyan alakul a további sorsa Anninak és Póniszívnek? Tudjátok meg a a sorozatból, aminek kíváncsian várjuk majd a folytatását.
Torzonborz és a holdrakéta

Ismét találkozhattok Torzonborzzal a rablóval, akinek mégsem sikerült megjavulnia.Ismét megszökött a börtönből. Üstöllési főtörzsőrmesternek fáj is a feje miatta. Jancsi és Lackó elhatározza, hogy előkerítik és kartondobozból és krumpliszsákból holdrakétát építenek és kilövik Torzonborzot, hogy örökre megszabaduljanak tőle. A feladat lehet, hogy könnyűnek tűnik, de a valóságban nem az.

A sorozat előző részei: Torzonborz, a rabló; Torzonborz újabb gaztettei; Torzonborz megjavul
Egy puding naplója 2. Sulibajok

A Zizi naplójának szerzőjétől; új sorozatának második részét tarthatjuk a kezünkben. Folytatódnak Maxi kalandjai a Délidombi suli felső tagozatában. Maxi hős szeretne lenni, akár kedvenc képregényhősei. Ez nem egyszerű feladat. Sikerül kimászni a szekrényből és a szellőzőnyíláson megmenekülnie. Ezek után sikerül lefülelnie a rablókat, akik a zárt iskolából el akarják lopni a számítógépeket. Sikerül hőssé válnia Maxinak? Kövessük a történetét, ami humoros, kedves, fordulatos, nagyon jó rajzokkal.
Első része: Egy puding naplója 1. A szekrény hőse.Cím: Király utcai könyvtár
1042 Budapest (Újpest), Király u. 5.
Telefon: (1) 369-4979
E-mail:fszek0401@fszek.hu
Rólunk; Facebook oldalunk

Nagyobb térképre váltás

Menü

Eseménynaptár

« 2022 július »
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A weboldal fejlesztése a TÁMOP-3.2.4-08/1/KMR pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség