Hírek

2010-01-22

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár sikeres részvétele a TÁMOP pályázaton

Örömmel tájékoztatjuk használóinkat, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) keretében meghirdetett "Tudásdepó-Expressz" pályázaton az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pályázatát 95.930.570 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

In English

Örömmel tájékoztatjuk használóinkat, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) keretében meghirdetett "Tudásdepó-Expressz" pályázaton az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága (cím: 1055 Budapest, Bihari János u. 5.) a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pályázatát 95.930.570 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A benyújtott pályázat címe „Összehangolt könyvtári szolgáltatásfejlesztés és az olvasáskultúra népszerűsítését támogató programsorozat lebonyolítása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár által (TÁMOP 3.2.4-08/1/KMR-2009-0007)”.

A pályázat keretében informatikai fejlesztéseket és szolgáltatásfejlesztési programot valósítunk meg. Sor kerül a honlap és a gépi katalógus megújítására - az igénybe vehető szolgáltatásokat a Web2.0 eszközeivel bővítjük. Tematikus portáloldalainkon újabb lehetőségek lesznek az online információcserére, interaktív játékokban való részvételre. 2011 tavaszára beiratkozott olvasóink otthonról is megújíthatják tagságukat, letölthetik a könyvtár állományában megtalálható szerzői jogdíjmentes digitális tartalmakat.

Szolgáltatásaink fejlesztésével a digitális szakadék további mérséklésére törekszünk, a szociálisan rászorulók számára speciális szolgáltatásokat szervezünk, a gyermekek és szüleik számára médiaismereti foglalkozássorozatot tartunk. Kiemelt feladatként kezeljük a gyermekek és a fiatalok olvasáskultúrájának alakítását, a nyári szünidő tartalmas eltöltését. 2010 folyamán, két alkalommal az olvasáskultúra népszerűsítését célzó kampányt indítunk.

A fejlesztésekről és a programokról folyamatosan hírt adunk portálunkon és a sajtóban. Kérjük, kísérjék figyelemmel tevékenységünket!

A megvalósítás időtartama:
2009. szeptember 1. - 2011. június 30.
A projekt nyitó rendezvényének tervezett időpontja:
2009. november 19.

A nyitó rendezvény meghívója (PDF)
A nyitó rendezvény helyszíne:
a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár, Budapest VIII. Szabó Ervin tér 1.


A FSZEK vezetősége és munkatársaiAdatlap

Pályázat neve: TÁMOP-3.2.4/08/1/KMR "Tudásdepó-Expressz"- A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében
Projekt neve: "Összehangolt könyvtári szolgáltatásfejlesztés és az olvasáskultúra népszerűsítését támogató programsorozat lebonyolítása a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár által (TÁMOP 3.2.4-08/1/KMR-2009-0007)"
Kedvezményezett neve és elérhetősége: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Budapest, 1088, Szabó Ervin tér 1.
Közreműködő szervezet neve és elérhetôsége: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., postacím: 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Csatolt dokumentumok:
Fórum - Regisztráció - Bejelentkezés

Hozzászólni, illetve új topicot létrehozni csak regisztrált felhasználóink tudnak.

Felhasználónév:
Jelszó:
Vissza a főoldalra
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR 2010
DESIGNED BY PROLOG REKLÁM
POWERED BY SUPPORTAL