FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR

Kérdése van?
Keressen minket!

| English | GYIK | Fórum

Főmenü

Jó gyerekkönyv a karácsonyfa alá?

2020-12-15 16:49:33

Új könyvajánló-távszolgáltatás a választáshoz.

Az olvasáskutatási felmérések tapasztalatai alapján kiemelten fontos a gyerekkori olvasási és könyvélmények szerepe az olvasóvá nevelésben, ebben pedig meghatározóak a könyvajándékok is.

Kutatások igazolják, hogy a gyerekek saját, otthoni könyvespolcának bővülése javítja az olvasási képességeket, a szövegértést és azon keresztül visszahat a tanulási eredmények javulására is. De messze nem ez a legfontosabb, hanem a fantázia és az érzelmi intelligencia fejlődése.

Mivel a könyvtári tevékenységek egyik fontos eleme a könyvajánlás, 2020. december 9-én új, ingyenes távszolgáltatást indítottunk el. Barátság? Szerelem? Nyomozás? Állati jó könyvek? Tudományos témák? Mese kicsiknek? De milyen történet legyen? Minek örülne a legjobban a gyerek, amit valószínűleg el is olvas? Mit válasszak? Éva, Niki, és Ildi, a Sárkányos Gyerekkönyvtár munkatársai segítenek konkrét, személyre szabott tippekkel!

A Jó gyerekkönyv a karácsonyfa alá felhívás keretében személyre szabott listákat állítunk össze karácsonyi könyvajándék választásához. Ehhez az alábbi információkat kérjük e-mail-ben a dienes@fszek.hu címre az ajándékozottról: fiú/lány, életkor, érdeklődési kör (hobbi), esetleges eddigi kedvenc olvasmányok. Az ajánlólistákat válaszlevélben küldjük meg az érdeklődőknek.