FŐVÁROSI SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR

Kérdése van?
Keressen minket!

| English | GYIK | Fórum

Főmenü

Könyvtár otthonról

2020-11-06 15:51:00

Cimkék: hírek, adatbázisok, elektronikus könyvtár

Új online információs, oktatás- és tanulástámogató könyvtári szolgáltatás.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár számára kiemelten fontos, hogy minden érdeklődő, de különösen az oktatásban résztvevők számára (legyen szó az oktatás hagyományos vagy digitális formájáról) a járványhelyzet időszakában távolról elérhető szolgáltatásokat tudjon biztosítani.

Az új, Könyvtár otthonról szolgáltatás keretében tájékoztató könyvtárosaink a következőkkel állnak olvasóink rendelkezésére:

  • távoli, otthonról is elérhető adatbázisok használatában való technikai segítségnyújtás;
  • online hazai és nemzetközi tartalmak felkutatása;
  • hiteles információk azonosítása;
  • tartalom közvetítése elektronikusan, a szerzői jog által biztosított lehetőségek szerint;
  • szakdolgozatok, publikációk irodalomjegyzékeinek, összeállítása, pontosítása
  • idézet-, illetve forráskeresés.


Kell-e fizetnem érte?

Az információszolgáltatás ingyenes.

Hová fordulhatok kérdéseimmel?

Munkatársaink hétfőtől péntekig 10-től 18 óráig telefonon a +36 1 411-5019 számon, valamint Skype-on a 'Központi Könyvtár FSZEK' néven várják hívásaikat. E-mailben az info@fszek.hu címen vagyunk elérhetők. A kérdéseket, a témától, a kérdés összetettségétől függően igyekszünk 1 munkanapon belül megválaszolni.

Továbbra is működik a tovabbtanulas@fszek.hu email-címünk is, ahol magyar és külföldi - elsősorban angol - továbbtanulással kapcsolatos kérdésekre válaszolunk.

Fontos tudni

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár számos adatbázis, online szolgáltatás előfizetője, közvetítője, ezekről ide kattintva tájékozódhatnak. Az adatbázisok egy része a szolgáltatókkal kötött szerződésünk alapján beiratkozott olvasóink számára folyamatosan elérhető otthonról is; más szolgáltatások kizárólag a járványhelyzet miatti zárvatartás időszakában használhatók távoli eléréssel. Ilyen a közkedvelt Arcanum Digitális Tudománytár (ADT), amelynek előfizetéshez kötött tartalmait is elérhetik most a kölcsönzésre jogosító jeggyel rendelkező olvasóink. A több mint 31 millió oldalt tartalmazó adatbázisban tudományos- és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjava áll rendelkezésre. A távoli elérést visszavonásig biztosítja a szolgáltató a FSZEK olvasói számára.